9.8.2017

”Kaikista parasta on meidän upea työporukka”

Työntekijätarina - Admicom Oy - Joanna Paukkunen

Palkanlaskija Joanna Paukkusen mielestä Admicomilla on parasta hyvä porukka, monipuoliset työtehtävät ja mahdollisuus luoda mieleisensä urapolku.


 

Joroisilta Etelä-Savosta maailmalle ponnistaneella Joanna Paukkusella tuli juuri kaksi kuukautta täyteen palkanlaskijana Admicomilla. Alku on kulunut uuteen työhön perehtyen ja ensimmäiset omat palkanlaskennan asiakkaat Joanna sai palveltavakseen äskettäin.

– Tehtäviini kuuluu asiakkaiden palkanlaskenta ja kaikki mikä palkkoihin liittyy. Lisäksi ohjeistan asiakkaille ohjelman käyttöä, Joanna kuvailee työtehtäviään.

Savonlinnan ja Jyväskylän kautta Saarijärvelle asumaan päätynyt Joanna sai alun perin tiedon Admicomilla avoinna olevasta työpaikasta koulunsa kautta suorittaessaan liiketalouden tradenomin opintoja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Adminet oli minulle tuttu toiminnanohjauksen kurssilta ja aiemmin Admicomilla työskennelleeltä luokkakaveriltani olin saanut positiivisen kuvan yrityksestä. Halusin nimenomaan päästä työskentelemään tilitoimistoon ja laskentatoimen pariin, joten soitin ja kyselin tarkemmin, millaisista työtehtävistä on kyse.

Heti osaksi tiimiä

Aloittaessaan työskentelyn Admicomilla, Joannalla ei ollut aiempaa kokemusta tilitoimistossa työskentelystä. Tilitoimistomaailma on kuitenkin tullut nopeasti tutuksi hyvän perehdyttämisen kautta.

– Ensimmäiset päivät kävimme yhdessä asioita läpi oman perehdyttäjäni Sinin kanssa. Aina kun tuli jokin uusi asia, katsoimme yhdessä askel askeleelta, kuinka se pitää hoitaa. Totta kai kysyttävää tulee edelleen, mutta työkaverit ovat olleet hienosti tukena. Itselläni on tunne, että aina voi kysyä – ja myös muut käyvät aktiivisesti kysymässä pärjäänkö ja voivatko he olla avuksi. Olen ollut tosi tyytyväinen perehdytykseeni.

Joannan mielestä hänet otettiin hyvin osaksi tilitoimiston porukkaa heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

– Minulla on aivan upeat työkaverit ja olen kokenut olevani osa porukkaa heti alusta alkaen. Emme ole vain joukko yhteen laitettuja ihmisiä, vaan henkilökemiat toimivat ja olemme ihan aidosti tiimi. Ihmiset ovat yleensä hyvällä tuulella, kaikkien kanssa on helppo jutella ja ilmapiiri on rento. Tauoilla keskustelu on hyvinkin vapautunutta ja kahvipöydän ääressä höpötellään niitä näitä – harvemmin työasioita.

Admicom Oy - Työntekijätarina - Joanna Paukkunen

Joannan kanssa kahvittelemassa Joannaa perehdyttänyt Sini ja palkanlaskennan tiiminvetäjä Hanne.

 

Työ on monipuolista ja merkityksellistä

Joannan mielestä palkanlaskijan työ vaatii erityisesti tarkkuutta, eikä siinä myöskään ihan tuppisuu pärjää.

– Tarkka ja tunnollinen pitää olla, mutta myös asiakaspalveluhenkinen ja jossain määrin ulospäinsuuntautunut, koska työssä ollaan suoraan yhteydessä asiakkaisiin ja selvitellään asioita heidän kanssaan. Samaan aikaan täytyy kuitenkin osata olla jämäkkä vaadittujen aikataulujen suhteen.

Varsinaisen palkanlaskentatyön parhaita puolia ovat tehtävien monipuolisuus ja asiakkaiden ongelmien ratkaiseminen.

– Vaikka työ on lähtökohtaisesti palkanlaskentaa, se on loppujen lopuksi aika monipuolista. On hieno tunne, kun saa selvitettyä vastaan tulevan ongelmakohdan ja vielä selitettyä sen asiakkaallekin niin, että hänkin ymmärtää asian. Ylipäätään tuntuu, että tekee oikeasti työtä, jolla on tarkoitus. Sillä on oikeasti aika iso vaikutus asiakasyrityksen sisäisiin asioihin, että työntekijät saavat palkkansa tilipäivänä ja oikeina summina.

Mahdollisuus kehittää osaamistaan ja luoda oma urapolku

Joannan mielestä on hienoa, että Admicomilla kannustetaan osaamisen kehittämiseen ja annetaan mahdollisuus kehittää myös työtehtäviä omien mielenkiinnon kohteiden mukaan.

– Täällä on mahdollista luoda oma urapolku, kouluttautua ja muokata omia työtehtäviä siten, että kehittyy niiden mukana. Muutenkin koulutuksiin kannustetaan ja sitä kautta on mahdollisuus laajentaa osaamistaan ja erikoistua johonkin.

Joannalla itselläänkin on jo visio tulevaisuuden erikoistumisalasta – ja asiasta on keskusteltu myös esimiehen kanssa.

– Minua kiinnostaa erikoistuminen erityisesti teollisuuteen, koska siellä toiminta on jossain määrin kansainvälisempää. Kansainvälisillä markkinoilla kilpailu on eri tasolla ja se tuo omia erikoispiirteitä yritysten toimintaan. Tietysti myös työehtosopimukset vaihtelevat toimialojen välillä aika paljon.

Kaiken kaikkiaan ensimmäiset kaksi kuukautta Admicomilla ovat olleet positiivinen kokemus.

– Työ on mielekästä ja töihin on joka päivä mukava tulla. Kaikista parasta on ollut meidän upea työporukka ja yhdessä tekemisen meininki. Järjestämme muun muassa kaksi kertaa viikossa yhteisen taukojumpan, jossa pääsee hetkeksi irtautumaan työpäivien kiireestä. Lisäksi kerran kuukaudessa on pizzaperjantai, jolloin kaikki kynnelle kykenevät lähtevät porukalla pizzalle. Ne ovat ihan hauska lisä arkeen.

 

Admicom Oy - Työntekijätarina - Joanna Paukkunen

 

Admicomille töihin?

Haluatko sinäkin mukaan Admicomin kasvutarinaan ja työporukkaan? Katso avoimet työpaikkamme tai lähetä meille avoin hakemus:

 

Lue lisää

Sulje haku