Adminet -ohjelmistokokonaisuus

Tehosta yrityksesi arkea yhdellä automatisoidulla pilvipalvelulla, jolla hallitset kaikki yrityksesi toiminnot. Palvelumme on täsmäratkaisu rakentamisen, talotekniikan ja teollisuuden pk-yritysten tarpeisiin ja sillä on jo yli 22 000 käyttäjää.

Tutustu Adminettiin

Soita meille, lähetä sähköpostia info@admicom.fi tai ota yhteyttä.

Laskutus

Laskutusohjelma talotekniikkaan, rakentamiseen ja teollisuuteen

Adminet-toiminnanohjausjärjestelmän ratkaisu myyntilaskujen koostamiseen ja lähettämiseen poistaa merkittävästi käsin tehtävän työn määrää. Niin urakoiden kuin laskutöiden laskutus on tehty helpoksi ja nopeaksi.

Adminetissä ostot ohjautuvat oikealle kohteelle tai tilaajalle ja ovat helposti edelleenlaskutettavissa. Saat siis laskutettua kaikki kohteen tarvikkeet tarvittavat yleiskustannuslisät huomioiden käymättä läpi yhtäkään ostolaskua.

Samalla laskutusohjelmalla hoidat kätevästi keikkaluontoisten töiden ja maksuerien laskutuksen lisäksi myös factoring-laskutuksen ja suoritteiden sekä YSE-hinnoittelun mukaisen laskutuksen.

Lataa opas kannattavuuteen

Oppaasta saat hyödyllisiä vinkkejä rakennus- tai talotekniikkayrityksen kannattavuuden parantamiseen.

Lataa ilmaiseksi

Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

Laskutus aina automatisoidusti

Adminet hoitaa puolestasi laskujen postituksen vastaanottajalle joko verkkolaskuina, sähköpostilaskuna tai postin kautta paperisina kirjeinä. Työvaiheina jää pois laskujen tulostus, kuoritus ja postitus. Järjestelmän automatiikka noutaa ja kohdistaa myös asiakkaiden viitesuoritukset laskuihin sekä lähettää muistutukset, jos asiakkaan suoritus on myöhässä määritellyn ajan. Tarvittaessa saatte tehtyä myös perinnän helposti.

Myyntilaskut on mahdollista muodostaa juuri yrityksen käytäntöihin sopivalla tavalla. Voit määritellä laskun ulkoasuun liittyviä ja laskulle tulostuvia tietoja, kuten lisätä laskupohjaan yrityksesi logon sekä valita, tulostetaanko tuotekoodit ja työntekijöiden veronumerot laskuille.

Työtilausten laskutus tehokkaasti

Adminetin laskutus on myös mobiili laskutusohjelma, sillä työmaalta laskutus- ja palkkatapahtumien kirjaus tapahtuu kätevästi samalla, kun tilaukselle lisätään töitä ja tarvikkeita.

Voitte tietysti laskuttaa työtilauksia helposti myös tietokoneella Adminetin täysversiossa.

Laskuttamaton työtilaus tulee vastuuhenkilön tarkastettavaksi sen jälkeen, kun työ on merkitty kentällä valmiiksi. Työtilaukselta löytyvät eriteltyinä työntekijöiden syöttämät työt ja tavarat.

Laskuttaa voi koko työtilauksen tai tehdä välilaskun valituista riveistä. Laskutusluvan jälkeen lasku lähtee asiakkaalle automatisoidusti. Tarvittaessa laskuihin saa mukaan myös liitteitä.

Lue lisää työtilausten laskutuksesta.

Avaa kuva isompana klikkaamalla sitä.

 

Työtilausten laskutus - Välilaskutus - Loppulaskutus - Adminet mobiili

Maksuerätaulukko urakoiden laskuttamiseen

Urakkaa voit laskuttaa helposti maksuerätaulukkoon määriteltyjen maksuerien mukaan. Työn valmistuttua loppulasku muotoillaan laskuttamattomista maksueristä ja hyvitettävistä (laskutetuista) ennakoista. Loppulaskun tulostus merkitsee maksuerätaulukon valmiiksi.

 

Maksuerätaulukko - Projektinhallinta - Adminet

Maksuerärivit voidaan tallentaa käsin, perustaa maksuerät tallennuspohjaksi tai lukea erät tiedostosta. Maksuerien ennakko- ja loppulaskuttaminen käy käden käänteessä parilla klikkauksella.

 

Lataa opas järjestelmän hankintaan

Oppaasta saat saat viisi vinkkiä toiminnanohjausjärjestelmän valitsemiseen.

Lataa ilmaiseksi

Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

Toiminnanohjausjärjestelmän valinta - Lataa ilmainen opas - Admicom

Katso asiakasvideo:

 Factoring-laskutus

Factoring on käyttöpääoman rahoitusta myyntisaatavien toimiessa vakuutena. Yritys siirtää ja panttaa laskusaatavat rahoitusyhtiölle (Nordea, Intrum Justitia) ja saa niitä vastaan luottoa.

Factoring-laskutus otetaan käyttöön asiakaskohtaisesti, mutta laskutustapaa voi ylläpitää myös laskuittain. Laskut muodostetaan normaalisti työtilausten, sopimusten, maksuerätaulukoiden ja laskutustapahtumien kautta ja ne lähtevät automaattisesti verkkolaskuina operaattorille, joka välittää ne eteenpäin loppuasiakkaalle ja rahoitusyhtiöön.

Factoring-laskut eroavat sisällöltään muista laskuista siltä osin, että niissä on siirtoilmoitus, erilainen viitenumero ja rahoitusyhtiön pankkiyhteystiedot. Muutoin ne näkyvät reskontrassa normaaliin tapaan, mutta näkymät ja tulosteet voidaan rajata pelkästään factoring- tai muihin laskuihin. Laskut kuitataan maksetuiksi rahoitusyhtiöltä saatujen suoritustietojen pohjalta.

Suoritteet

Suoriterekisteriin lisäät työtilauksilla käytettävät suoritteet ja vuokrattavat laitteet. Suoritteet ovat yksikköhintaisia tuotteita tai palveluita, kuten tiiveyskoe tai asunnon ovenavaus.

Jos kiinnität suoritteeseen palkkalajin, siitä tulee ns. henkilösuorite, joiden avulla hallitset suoritepohjaiset palkkaurakat, niiden hinnoittelun, palkanmaksun sekä mahdollisen laskutuksen. Henkilösuoritteiksi voit perustaa esimerkiksi seinän maalauksen (e/m2) tai WC-pöntön vaihdon (e/kpl).

Henkilösuoritteiden avulla pystyt hinnoittelemaan sekä laskuttamaan suoritepohjaiset palkkaurakat ja saat ohjattua summat myös suoraan palkanlaskentaan. Henkilösuoritteita voit hyödyntää tilanteissa, jossa työntekijä tekee työn urakalla ja saa siitä korvauksen. Samoin asiakasta veloitetaan urakkahinnalla, mutta suoritemääriin perustuen. Suoritteiden avulla kirjaat kustannukset myös maksuerinä laskutettaville urakoille. Parhaimmillaan henkilösuoritteiden käytöstä hyötyvät kaikki osapuolet.

 

 

YSE-hinnoittelun mukainen laskutus

Adminetissä ostot ohjautuvat oikealle kohteelle tai tilaajalle ja ovat helposti edelleenlaskutettavissa. Adminet huomioi myös tarvikkeille ja alihankinnoille sovitut YSE 1998:n mukaiset yleiskustannuslisät. Sinun ei tarvitse kerätä tietoa ostolaskuilta, koota niitä yhteen ja ynnätä yleiskustannuslisäprosentteja: Adminet koostaa laskun puolestasi ja myös liitteet lähtevät laskun mukana asiakkaalle.

Kun käytät kohteella yleiskustannuslisät huomioivaa YSE-hinnoittelua, Adminet hinnoittelee ostolaskulta edelleenlaskutettavat tarvikkeet automaattisesti määrittelemäsi prosentin mukaan.

Voit käyttää YSE-hinnoittelua myös muissa tilaukselle syötettävissä tarvikkeissa, esimerkiksi haettaessa tavaraa varastosta. Saat siis laskutettua kaikki kohteen tarvikkeet yleiskustannuslisät huomioiden käymättä läpi yhtäkään ostolaskua.

Katso asiakasvideo:

 


Sulje haku