5.8.2021

Yllättikö kesän kysyntä? Näin varaudut ensi vuonna

Tämän kesän pitkään jatkuneet helteet yllättivät varmasti kaikki. Harvinaisempaa siis on, että siihen oltaisiin hyvin varauduttu. Sesongin päällä ollessa pienikin ylimääräinen vaihe voi aiheuttaa suuria viivästyksiä. Etukäteen varautuminen ei kuitenkaan vaadi suuria investointeja. Samuli kertoo kolme tapaa jolla voit tukea seuraavan sesongin onnistumista.Pitkään jatkunut kuumuuden jakso aiheutti osaltaan sen, että kaikenlaisten viilentimien ja ilmalämpöpumppujen myynti kasvoi merkittävästi. Joidenkin yrittäjien arki muuttui liiankin hektiseksi. Toimitusajat venyivät sekä asentamisen, että myös laitteiden suhteen. Suomalainen kuluttaja haluaa helpotusta helteeseen kuitenkin heti. Ne yritykset, jotka olivat tähän varautuneet, tekivät ennätyskesän myynnillisesti.

 

Varaston hallinnassa seuranta auttaa ennustamaan

Varautuminen ei kuitenkaan vaadi välttämättä merkittäviä investointeja. Oman toiminnan tarkkaavainen seuranta auttaa ennakoimaan tilanteita. Etenkin varaston osalta on tärkeää kyetä seuraamaan reaaliajassa, missä mennään.

Jos varasto pääsee hupenemaan liian nopeasti, aiheuttaa se toimitusaikojen pitenemistä loppuasiakkaille.

Tärkeää on siis saada realistinen kierto varastoon, jolloin tavaraa tulee ja menee hyvässä suhteessa. Seuranta datan avulla auttaa myös huomioimaan, milloin kysyntää on enemmän ja milloin vähemmän. Kun tämän suhteuttaa varastoon, on kuivemmilla vesillä kysynnän kanssa.

Tässä infoa Adminetin varastonhallintaan liittyen

 

Tilausten ja työntekijöiden resursointi

Ongelma ei ole välttämättä aina kuitenkaan toimitettavassa tavarassa, vaan sen asennuksessa. Asentajista on useammalla toimialalla pulaa, jolloin työntekijöiden skaalaaminen ei välttämättä ole realistinen vaihtoehto.

Tällöin on tärkeää, että työt ovat järjestelmällisesti kalenteroitu.

Tämä helpottaa myös oman jonotilanteen hahmottamista. Näin maksimoidaan myös se, että jokaisesta työntekijästä saadaan täysi potentiaali irti. Paperinen kalenteri ei kuitenkaan riitä kilpailukykyisen yrityksen tarpeisiin, vaan kalenterin tulee olla sähköisessä muodossa. Näin säästetään aikaa ja jokaisen kalenteritilanne on reaaliajassa tiedossa.

Lue lisää uudistuneesta kalenteristamme

 

Ajantasainen laskutus

Suuri kysyntä ei käänny voitoksi, jos asiakasta ei laskuta. Kun asiakkaita ja toimeksiantoja on paljon, on äärimmäisen tärkeää pysyä kärryillä siitä, ketkä asiakkaista on laskutettu ja ketkä ei.

Sellaiseen tilanteeseen ei kannata joutua, jossa lasku lähtee vasta yli kuukauden päästä toimituksesta.

Myös rahankierron nopeus asettuu tässä kohtaa merkittävään rooliin. Mitä nopeammin asiakkaalle saadaan lasku lähtemään, sitä nopeammin myös rahaa tulee yrityksen suuntaan.

Apua laskutuksen nopeuttamiseen!

Kiteytettynä, kun kysyntään reagoidaan tarpeeksi nopeasti, päästään haluttuun lopputulokseen. Eli mitä nopeammin esimerkiksi ilmalämpöpumppu on toimitettu, asennettu ja laskutettu, sitä parempi.

 

Heräsikö kiinnostus? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin kerromme lisää!

Yhteystiedot

Lue lisää:

 

Admicom on kotimainen ohjelmistotoimittaja ja talousautomaation asiantuntija, joka auttaa rakennus-, talotekniikka- ja teollisuusyrityksiä pääsemään irti turhista työvaiheista ohjelmistojen parissa. Tuottavan työn maksimoiminen ja liiketoiminnan tehostaminen ovat meidän vahvuuksiamme.

Toiminnanohjausjärjestelmämme Adminet on automatisoitu järjestelmä, jolla hoidat kaikki yrityksesi päivittäiset kirjaamiset, raportoinnin ja kirjanpidon. Automatisoinnin ansiosta toimistotöihin kuluva aikasi on minimoitu. Saat tarkkaa ja ajantasaista raportointia yrityksesi toiminnasta, jonka avulla varmistat liiketoimintasi kannattavuuden.

 

 

 

Palat kannattavuuteen

Lue ilmaisesta oppaastamme vinkkejä pienten
rakennus- ja talotekniikkayritysten kannattavuuden parantamiseen.

Lataa ilmaiseksi

Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

 

 

Oliko artikkeli hyödyllinen?

 

 

 

Samuli Halonen

Samuli toimii Junior Sales Managerina Adminet Lite -tiimissä, auttaen asiakkaita löytämään juuri heidän toiminnalleen sopivimmat ratkaisut.

Sulje haku