30.5.2018

Vältä lomakaaos ja rentoudu itsekin

Kesä on vilkasta aikaa monelle talotekniikka- ja rakennusalan yritykselle, sillä työmaiden lisäksi päälle painavat kesälomat. Kiireeseen on kuitenkin mahdollista varautua ja varmistaa mielenrauha myös lomakauden koittaessa.


 

Kuinka sinä hoidat resursoinnin työmaille?

Kuten muillakin aloilla, myös talotekniikka- ja rakennusalalla asiakkaille on tärkeää, että se mitä luvataan, tulee tehtyä ajallaan. Tässä onnistuminen vaatii yritykseltä resursointia ja töiden hallintaa.

Monessa yrityksessä töiden hallinta on hoidettu pelkästään muistin varassa tai paperilla. Asiat kuitenkin unohtuvat helposti, eivätkä paperitkaan ole välttämättä saatavilla silloin, kun niitä tarvittaisiin.

Kun töiden hallinta hoidetaan papereilla, jo yksin sen tarkistaminen missä kukakin asentaja milloinkin on, saattaa vaatia yhteydenottoa useammalle henkilölle.

Kunnolliset resursoinnin työkalut helpottavat tätä haastetta melkoisesti. Adminetin työtilausten kalenterilla hoidat yhdestä näkymästä käsin resursoinnin, töiden vastaanoton sekä siirrät tarvittaessa töitä helposti henkilöltä tai päivältä toiselle.

 

Entä kesälomien suunnittelu?

Kesälomakausi kestää useamman kuukauden ajan huhtikuusta syyskuun loppuun, jolloin lomia myös merkitään kalenteriin.

Toimiston seinillä on monesti erilaisia paperilappusia tai A3-kokoisia arkkeja, joihin lomat on piirretty janaksi. Jos loma siirtyy tai sattuu sairastapauksia, on paperilla kertaalleen merkittyä hankala lähteä muuttamaan.

Adminetin lomat ja poissaolot -sovelluksella hoidat näppärästi lomien syötön ja hyväksynnän. Kun lomat on merkitty sähköiseen ohjelmistoon, näet heti myös mahdollisten muutosten vaikutukset kalenteriin. Lomat ja poissaolot hyppäävät näin silmille myös resursoidessa töitä, eikä päällekkäisyyksiä pääse enää tapahtumaan.

 

Entä ajanhallinta muihin tarpeisiin, kuten myyntiin tai vaikkapa urakoiden suunnitteluun?

Ajanhallinta on usein haastavaa: keskeytykset, kiire ja lista hoitamattomista asioista painavat päälle.

Oletko miettinyt, otatko aikaa tarpeeksi myyntiin tai töiden suunnitteluun? Entä hankintojen tehostamiseen?

Kaikki nämä ovat yritystoiminnan tärkeitä osa-alueita ja vaikuttavat liikevaihdon lisäksi tulokseen. Esimerkiksi hankintojen kilpailuttaminen kannattaa, sillä siihen sijoitettu aika maksaa itsensä takaisin kustannussäästönä.

Töiden suunnittelua saa tehostettua Adminetin yrityskalenterin avulla, joka palvelee erityisesti johdon, hallinnon ja myynnin ajanhallinnan tarpeita. Yrityskalenteriin on mahdollista lisätä erilaisia tapahtumalajeja ja värikoodata niitä tarpeen mukaan. Näin tapahtumat erottuvat kalenterista yhdellä silmäyksellä, mikä helpottaa niiden hallinnointia ja säästää aikaa.

Kun asioiden hoitamiselle ottaa aikaa kirjaamalla ne kalenteriin, tulevat ne myös varmemmin tehtyä.

Myös projekteihin liittyviä hallinnollisia töitä voidaan jakaa Adminetin tehtävien hallinnan avulla. Resursointi helpottuu, kun tehtävät luodaan järjestelmään yrityksen tarpeiden mukaan ja kytketään työmaahan aikataulun kera. Adminet muistuttaa tämän jälkeen tehtävistä ajallaan ja näin varmistetaan, että kaikki tulee hoidettua aikataulussa.

Nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä tarjoaa helpotusta resursoinnin ja ajanhallinnan haasteisiin niin perusarjessa kuin loma-aikoina. Sinunkaan ei tarvitse tyytyä ihailemaan auringonpaistetta toimiston ikkunasta. Pilvipohjaisen palvelun ansiosta voit vaikka laittaa palkat maksuun ja laskuttaa valmiit työt laiturin nokasta.

 


Lataa opas järjestelmän hankintaan

Oppaasta saat saat viisi vinkkiä toiminnanohjausjärjestelmän valitsemiseen.

Lataa ilmaiseksi

Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

5 vinkkiä toiminnanohjausjärjestelmän hankintaan - Admicom talotekniikka ja rakentaminen blogi

Mia Häll - Admicom

Mia Häll

Talotekniikka-alan Länsi-Suomen ja Pohjanmaan myynnistä vastaavalle Mialle asiakkaan toiminnan tehostaminen on sydämen asia. Helsingin kautta keskisuomalaistunut Mia tuo myyntiin näkemystä myös käyttöönotto- ja koulutusosaamisellaan. Vapaa-aika kuluu salilla, pyöräillen tai frisbeegolfaten.

Lataa ilmainen opa kannattavuuteen

Oppaasta saat ratkaisuja tyypillisiin talotekniikka- ja rakennusyritysten kannattavuuden ongelmiin.

Lataa ilmaiseksi

Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

Sulje haku