25.3.2019

Palapeli vai kokonaisjärjestelmä?

Ilkka Uusi-Maahi - Admicom Oy

Suuri osa rakentamisen ja teollisuuden järjestelmistä perustuu tällä hetkellä usean toimittajan osajärjestelmiin. Ja niitä on yhä enemmän tarjolla, kun myös perinteiset kokonaisjärjestelmät pirstaloituvat. Mutta onko tämä kehitys tervettä?


 

Itse olen kokonaisvaltaisten järjestelmien kannattaja ja mielipiteeni vain vahvistuu kokemusten kautta. Näyttää nimittäin siltä, että palapeli-mallissa asiakas joutuu usean toimittajan armoille.

 

Pelin säännöt eivät suinkaan ole selvät:

  1. Kuka vastaa kokonaisuudesta?
  2. Säilyykö sovittu hinnoittelumalli?
  3. Hidastuuko tuotekehitys?
  4. Saadaanko palapelin kautta todellista ajantasaista tietoa työmaista, tuotannosta tai yrityksen tilasta?
  5. Vaikeutuuko käyttö, kun käyttäjät joutuvat opettelemaan useita järjestelmiä?
  6. Entä, jos yksi palapeli-mallin ohjelmistotoimittaja myydään?

Todella monta kysymysmerkkiä, joihin ei voi saada vedenpitäviä vastauksia. Lupauksia kyllä annetaan, mutta kuinka ne voidaan lunastaa…

Palapeli

 

Haasteisiin on syynsä

Ymmärrän kyllä, että kokonaisjärjestelmän rakentaminen tai edes ajan tasalla pitäminen on ohjelmistotoimittajalle haasteellista. Kokonaan uuden kokonaisjärjestelmän tai kokonaisjärjestelmän uudemman version kehittäminen on monen vuoden työ ja investointi, jonka takaisinmaksuaika on useita vuosia.

Jos vielä päätöksenteko on siirretty merten taakse suurille pääomasijoittajille, ei ylikansallinen kärsivällisyys tahdo riittää. Raha puhuu ja raha on saatava nopeasti tilille.

 

Eroon epävarmuustekijöistä

Me Admicomilla olemme vaihtoehto, jos ette halua miettiä kaikkia mainittuja ja mainitsemattomia epävarmuustekijöitä. Jatkamme johdonmukaisesti kattavan kokonaisjärjestelmän kehittämistä myös tulevaisuudessa. Kasvumme osoittaa, että myös kenttä luottaa kokonaisjärjestelmiin.

Perehdymme aina asiakkaan tarpeisiin ja mietimme yhdessä asiakkaan kanssa, minkälainen ratkaisu on hänelle paras. Emme toimita vain ratkaisuja ”europrosessiin”, vaan tarjoamme paljon enemmän – ja enemmän työkaluja myös työnjohdon ja tuotannon tarpeisiin. Voit ottaa käyttöön sovelluksia tarpeidesi mukaan, kevyemmistä sovelluspaketeista laajempiin kokonaisuuksiin, ja saat meiltä halutessasi myös toimialan tuntevat tilitoimistopalvelut. Ratkaisu kasvaa yrityksesi mukana, sillä yrityksesi sovellus- ja palvelupakettia voidaan matkan varrella yhdessä mukauttaa vastaamaan muuttuvia tarpeitasi.

Alta löydät muutamien asiakkaidemme kokemuksia kokonaisjärjestelmästä ja lisämateriaalia. Ota meihin rohkeasti yhteyttä niin mietitään yhdessä sinulle parasta ratkaisua.Ilkka Uusi-Maahi

toimialajohtaja
040 511 0606
ilkka.uusi-maahi(a)admicom.fi

 

5 kokemusta kokonaisjärjestelmästä:

 

1. Rakennustoimisto Taitoneliö Oy
Pekka Tukiainen

”Adminetillä saan seurannasta aiempaa enemmän irti ja pystyn seuraamaan toimintaa tarkasti kohteittain, toimipisteittäin ja yritystasolla. Nyt uskaltaa sanoa, että tuli vaihdettua parempaan.”

Lue lisää 

 

Rakennustoimisto Taitoneliö Oy - Pekka Tukiainen | Adminet kokemuksia - Admicom

2. LTU Group Oy
Malik Bentaieb

”Toiminnanohjausratkaisullamme olemme saaneet kaiken turhan pois ja arjen tehokkaammaksi. Näkyvin vaikutus on varmasti se, että pienemmällä toimihenkilömäärällä olemme päässeet isompaan liikevaihtoon.”

Lue lisää

 

LTU Group - Malik Bentaieb | Adminet kokemuksia - Admicom

3. Bark Oy
Toni Parkkinen

”Vanhalla järjestelmällä meiltä olisi loppunut aika ja toimistolla pitäisi olla varmaan kaksi henkilöä enemmän. Ilman Adminettiä tämän kokoluokan toiminnan hallitsemiseen ei olisi ollut mitään mahdollisuutta.”

Lue lisää

 

Bark Oy - Toni Parkkinen

4. Veljekset Lehtinen Maalausliike Oy
Kari Väisänen

”Näpyttelemisestä eroon pääsyn vaikutus on ollut meillä ainakin kolme henkilötyövuotta, joten aika merkittävästä muutoksesta on kyse. Omassa toiminnassamme olemme nyt reaaliajassa ja tässä päivässä.”

Lue lisää

 

Veljekset Lehtinen Maalausliike Oy - Kari Väisänen | Adminet kokemuksia - Admicom

5. Keveka Rakennus Oy
Kari Sutinen

”Nyt hoidetaan asiat sieltä missä satutaan olemaan. Ei tarvitse enää olla toimistolla piuhan päässä kiinni, vaan voi vaan napata koneen auki ja hoitaa asiat pois päiväjärjestyksestä.”

Lue lisää

 

Keveka Rakennus - Kari Sutinen | Adminet kokemuksia - Admicom

Mistä tunnistaa nykyaikaisen järjestelmän?

Oppaasta löydät kokonaisvaltaisuuden lisäksi 5 muuta kriteeriä. Lataa opas ilmaiseksi ja ota vinkit talteen:

Lataa ilmaiseksi

Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.


Kertokaa minulle lisää

Täytä lomake niin vastaamme sinulle pian ja kerromme Adminetin hyödyistä juuri sinun liiketoiminnallesi.
Sulje haku