9.6.2018

Olen suomalainen

Olen suomalainen - Blogi: Admicom

Tämä on täyttä faktaa Admicomin kohdalla, mutta mitä hyötyjä asiakas saa siitä, että valitsee suomalaisen ohjelmistotoimittajan?


 

Vahvasti työntekijöidensä omistama, taatusti suomalainen ohjelmistotalo

Tämä on täyttä faktaa Admicomin kohdalla, mutta mitä hyötyjä asiakas saa siitä, että valitsee suomalaisen ohjelmistotoimittajan?

Asiakkaan saama hyöty on paljon helpompi havaita, kun hieman mietitään ulkomaisten pääomasijoittajien motiiveja. Näitä motiiveja on vain kolme… rahaa, rahaa ja enemmän rahaa.

 

Usein pääomasijoittajat toimivat yhteistyössä ikään kuin toisiaan seuraavina aaltoina.

Ensimmäinen sijoittaja kehittää ja kasvattaa hankkimaansa yritysryhmää ja kasvattaa sitä kautta myyntiarvoa. Suunnitelmissa on jo alusta alkaen voittoisa EXIT.

Seuraavan aallon pääomasijoittaja onkin sitten tuottojen maksimoija: säästökuuri käyntiin ja kulut minimiin. Yrityskohtainen kehitystyö laitetaan jäihin, vain pakollinen tehdään ja usein ostetaan ulkopuolisia osaratkaisuja, jotka parsitaan jotenkuten osaksi kokonaisuutta.

Mitäpä jää tämän toisen aallon jälkeen jäljelle? Loppuun lypsetty suomalainen asiakaskunta ja realisointia vailla oleva yritys.

Karua, mutta esimerkkejä on jo riittävän paljon, jotta realismille on perusteet.

 

Kuinkas sitten toimii tällainen suomalainen, itse omistettu ja rakennusalaan panostava Admicom?

Jo yrityksen perustamisvaiheessa lyötiin lukkoon yhteinen sopimus: työnteon pitää olla mukavaa ja Admicomin pitää tarjota mukava työympäristö myös jatkossa.

Päätettiin siis olla myymättä yritystä ja pitää vahva omistus työntekijöillä. Samalla päätettiin myös tarjota asiakkaille toimialan paras toiminnanohjausjärjestelmä nyt ja jatkossa.

Meitä omistajia on helmikuun pörssiin listautumisen myötä jo noin 2/3 yrityksen yli sadasta työntekijästä. Pidämme kiinni periaatteistamme. Emme ole kasvottomia pörssipelureita Norjassa, Ruotsissa tai Kanadassa, vaan Matti Meikäläisiä Jyväskylässä, Vantaalla, Tampereella ja Oulussa.

 

Voi olla vaikea hahmottaa mitä käytännön hyötyä siitä on, että Admicom on pitkälti henkilöstönsä omistama yritys.

Tässä muutama esimerkki:

  1. Historiamme aikana emme ole tehneet yhtään indeksi- tms. vuosikorotusta sopimusten hintoihin.
  2. Ei piilokuluja vaan yksi selkeä kuukausimaksu. Emme esimerkiksi veloita erikseen pankkiohjelmien käytöstä.
  3. Emme ole lennosta muuttaneet olemassa olevia sopimuksia yksipuolisesti.
  4. Uudistamme koko ajan ratkaisujamme entistä paremmin asiakkaita palvelevaksi toimialan tarpeiden muuttuessa.
  5. Jatkuva tuotekehitys kuuluu hintaan. Teimme esimerkiksi ostotilaukset-sovelluksen kokonaan uusiksi – asiakkaat saivat uuden version käyttöönsä ilman veloitusta.

Admicomin yhtenä omistajana kirjoitan tämän Olen suomalainen -blogitekstin omalla nimellä ja omalla kuvalla. En ole kasvoton pörssipeluri jossain kaukana. Minut tavoittaa puhelimella tai sähköpostilla ja tapaan asiakkaita kasvokkain yli satana päivänä vuodessa!

 

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Ilkka Uusi-Maahi
Admicom Oy
Suomi – Finland


Ilkka Uusi-Maahi

Ilkka on Admicomin kokenut rakennusalasta vastaava toimialajohtaja. Laajaa osaamista on kertynyt vuosien saatossa muun muassa myynnistä, konsultoinnista ja yritysjohdon tehtävistä. Yhteistä historiaa admicomilaisten kanssa löytyy jo ajalta ennen Admicomin perustamista.

Lataa opas järjestelmän hankintaan

Oppaasta saat saat viisi vinkkiä toiminnanohjausjärjestelmän valitsemiseen.

Lataa ilmaiseksi

Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

Toiminnanohjausjärjestelmän valinta - Lataa ilmainen opas - Admicom
Sulje haku