Talousjohtajan uudenvuoden tinat ja menestysteesit

Vuodenvaihde on jollain tapaa maaginen hetki ihmisen elämässä, jossa heitetään hyvästit menneelle vuodelle, haetaan ennusmerkkejä tulevasta ja annetaan lupauksia paremmasta huomisesta. Yritysmaailmassa ja meillä talousjohtajilla tinan virkaa toimittavat tilastot, trendit ja ekonomistien ennusteet. Seuraavassa käyn läpi rakennusalan ennusmerkkejä ja annan omat teesini rakennusalan yritysten menestystekijöiksi vuodelle 2021.

13.1.2021

Ohjelmistohankinta – Pakollinen paha vai tie menestykseen?

Investointien tekeminen on monimutkainen kokonaisuus. Oikein ajoitettuina ne voivat johtaa yrityksen kasvuun ja kannattavuuden nousuun – toisaalta väärin ajoitettuna seuraukset voivat olla kauaskantoisia. Myös ohjelmistohankinta on investointi.

12.1.2021

Kuinka automatiikalla helpotetaan työtä?

Parhaimmillaan automatiikka tehostaa ihmisen työtä niin paljon, että makuun päästyään siitä ei halua luopua. Miten automatiikka näkyy asentajan ja työnjohtajan työssä työmaalla? Entä hallinnossa tai yrityksen johdossa? Esittelen esimerkkien avulla, miten automatiikalla voidaan helpottaa eri työtehtävissä toimivien henkilöiden arkea.

5.1.2021

Mitä uutta verovuosi 2021 tuo tullessaan?

On taas se hetki vuodesta, kun tuotekehityksessä katsotaan askelmerkit tulevaa vuotta varten. Tähän ajankohtaan liittyy usein ohjelmistokehittäjiä työllistäviä lakisääteisiä muutoksia. Poikkeuksellinen aika on kenties kuitenkin vaikuttanut siten, että viranomaisten taholta suurimmat uudistukset etenevät nyt hitaammin.

16.12.2020

Millaista peilikuvaa sinä tarkastelet?

Kilpaillussa markkinassa jokaisen yrityksen on oleellista pysyä ajan hermolla niin toimintatapojen kuin teknologian osalta. Yksinkertaisin tapa jäädä kilpailijoista jälkeen on tyytyä nykytilanteeseen, sekä unohtaa peiliin katsominen ja oman toiminnan objektiivinen tarkastelu.

11.12.2020

Mitä tilinpäätös vaatii yrittäjältä?

Vuosi alkaa lähestyä loppuaan, mikä tarkoittaa monelle yritykselle tilikauden päättymistä ja tilinpäätöksen laatimista. Mitä asioita tulee muistaa toimittaa kirjanpitäjälle?

9.12.2020

Liikkuva työ tuo haasteita teollisuuden kunnossapitoon

Liikkuva työ on tuttua teollisuuden kunnossapitoa tekeville yrityksille, sillä työt tehdään pääosin asiakkaan luona. Tehtaiden seisakkien aikana saatetaan tehdä ennakkoon sovittuja keikkoja, ja lisämausteen työlle tuovat hälykeikat, jolloin on riennettävä apuun esimerkiksi jonkin laitteen mennessä epäkuntoon.

1.12.2020

Sulje haku