Parempaa ajanvietettä – mitä jos laskuttaa voisi työajalla?

Lykkäätkö laskujen tekemistä tai jääkö töitä laskuttamatta jopa kokonaan? Mitä jos työpäivän jälkeen ei tarvitsekaan jäädä kokoamaan laskuja illaksi, vaan sen sijasta saisi viettää enemmän aikaa harrastusten ja perheen parissa? Asiantuntijamme Jenna kirjoitti kuinka laskutuksesta saa sujuvaa ja kannattavampaa, sekä bonuksena tärkeää vapaa-aikaa arki-iltoihin.

3.9.2021

Kuka keksisi resurssikalenterin arjen kaaokseen?

Syksy on arjen, velvollisuuksien ja rutiinien aikaa. Käsissä pidellään samanaikaisesti montaa lankaa ja huomiosta taistelevat eri kanavat, sovellukset sekä järjestelmät. Hommat koitetaan kiireestä huolimatta hoitaa kunnialla ja ajallaan siten, että oikeat henkilötkin tulisivat samalla informoiduiksi. Mikä auttaisi arjen hallinnassa tänä syksynä työssä ja vapaa-ajalla?

23.8.2021

Yllättikö kesän kysyntä? Näin varaudut ensi vuonna

Tämän kesän pitkään jatkuneet helteet yllättivät varmasti kaikki. Harvinaisempaa siis on, että siihen oltaisiin hyvin varauduttu. Sesongin päällä ollessa pienikin ylimääräinen vaihe voi aiheuttaa suuria viivästyksiä. Etukäteen varautuminen ei kuitenkaan vaadi suuria investointeja. Samuli kertoo kolme tapaa jolla voit tukea seuraavan sesongin onnistumista.

5.8.2021

Tilaajavastuulaki tutuksi

Tilaajavastuusta puhuttaessa saattaa monella työn tilaajalla ja alihankkijalla nousta savu korvista. Kyseinen lainsäädäntö tuo aina sopimusten eri osapuolille lisää hallinnollista työtä ja äkkiä voi ajatella, ettei näitä asioita kerkeä/kiinnosta lähteä selvittelemään, kun muutenkin kiirettä pukkaa.

30.6.2021

Verottajan rajalla tapahtuu

Verottajan järjestelmien uudistukset mahdollistavat sen, että yritys voi hoitaa veroasioita suoraan omasta ohjelmistostaan käsin eikä käyntiä OmaVerossa tarvita. Tätä väylää pitkin tiedot saadaan kulkemaan myös toiseen suuntaan: yritys voi esimerkiksi tarkistaa työntekijän voimassa olevan veroprosentin tai maksujen ja palautusten tilanteen reaaliaikaisesti. Myös Adminetissä tullaan hyödyntämään näitä uudistuksia enenevässä määrin.

23.6.2021

Järjestelmän vaihtaminen ei ole kirosana

Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottaminen voi etukäteen tuntua haastavalta projektilta. Työtilanne voi olla tiukka ja muutoskin jännittää. Mitä jos jokin menee käyttöönotossa pieleen? Miten käyttöönottoprojektin saa tehtyä, vaikka ”oikeita” töitä on aamusta iltaan? 

11.6.2021

Miten Admicom raportoi tuloksensa maailmanennätysvauhdissa?

Admicom on vuoden 2018 listautumisen jälkeen ottanut kiistattoman ykköspaikan listayhtiöiden tulosraportoinnin nopeudessa. Esimerkiksi Q1-tuloksen raportoimme jo 1.4., eli seuraavana päivänä kvartaalin päättymisen jälkeen. Meiltä on usein kysytty sijoittajatapaamisissa ja yritysvierailuilla, mikä on nopean taloudellisen raportointinne salaisuus. Avaan tässä blogissa salaisen raportointireseptimme, ja kerron lopuksi mitkä ovat nopealla raportoinnilla saavutettavat hyödyt, nopeuden reunaehdot ja haasteet.

7.6.2021

Osatuloutus – miksi sitä käytetään ja mitä se tarkoittaa?

Osatuloutus voi olla terminä vieras tai vähintäänkin kysymyksiä herättävä. Osatuloutus on laskentatapa, jota käytetään kirjanpidossa ja verotuksessa pitkäaikaisurakoiden käsittelyssä. Tässä tekstissä avaan osatuloutuksen kannalta tärkeää terminologiaa ja perusperiaatteita, sekä osatuloutustavan valinnan vaikutusta yhtiön tulokseen.

26.5.2021

Sulje haku