Sipoon Insinöörirakentajat

Sipoon Insinöörirakentajat Oy, Leif Blomgren ja Johanna Talonen
"Aiemmin koostin tiedot Excel-taulukoihin ja jouduin keräämään tietoja sieltä sun täältä. Aika paljon niin sanotusti turhaa työtä tuli silloin tehtyä."

Leif Blomgren


Sipoon Insinöörirakentajat Oy tekee asiakkailleen remontteja ja uudisrakentamista pääkapunkiseudulla, Keski-Uudellamaalla ja Porvoon seudulla. Alussa yritystoiminnan pääpaino oli uudisrakentamisen puolella, mutta vähitellen myös vahinkosaneeraukset alkoivat kasvattaa osuutta liikevaihdosta. Asiakkaita ovat niin yksityiset, yritykset ja julkinen sektori.

Adminettiin siirtyminen poisti päällekkäiset työt ja suuntasi työpanoksen oikeisiin asioihin.

Yhteen järjestelmään

Niin kuin monen muun rakennusalan yrityksen, myös Sipoon Insinöörirakentajat Oy:n arjen pyörittämistä hankaloittivat aiemmin päällekkäiset ohjelmistot ja tiedonsiirrot paikasta toiseen. Ongelmista päästiin eroon kun yritys otti käyttöön Adminetin. Aiemmin käytössä oli erilliset ohjelmat tuntien seurantaan sekä kirjanpitoon ja laskutukseen.

”Tietojen siirrossa sai tehdä paljon käsitöitä. Adminettiin tutustuttuamme totesimme, että se voisi olla vastaus ongelmiimme. Nykyään joudumme laskemaan tarjoukset vakuutusyhtiöiden omilla laskentaohjelmilla, mutta niistäkin on siirretty maksuerätaulukot, budjetit ja seuranta Adminettiin”, kertoo toimitusjohtaja Leif Blomgren yhteen järjestelmään siirtymisestä.

Eroon turhasta työstä

Yhden järjestelmän hyödyt ovat tulleet selkeästi esille. Toimitusjohtaja on pystynyt jakamaan vastuuta, kun myös muut osallistuvat työtilausten käsittelyyn ja laskutukseen. Ennen kaikkea hänen aikaansa säästyy seuranta- ja laskutustietojen koostamisesta.

”Aiemmin koostin tiedot Excel-taulukoihin ja jouduin keräämään tietoja sieltä sun täältä, eikä koskaan voinut olla varma puuttuiko jotakin. Se oli muuten sellainen aika laaja ja moninainen tiedostokokonaisuus. Myös projektien seurannan tein aiemmin viikkotasolla Excelissä eli aika paljon niin sanotusti turhaa työtä tuli silloin tehtyä”, Blomgren kertoo.

Aika oikeisiin asioihin

Taloushallinnon osalta esimerkiksi paperisia laskuja tai palkkalaskelmia ei enää tarvitse postittaa. Eivätkä vähentyneet työt suinkaan siihen jää:

”Usealla eri ohjelmalla joutui tekemään paljon ihan turhaa työtä. Hoidan kahden yrityksen ostolaskujen käsittelyn ja nyt kun ne menevät Sipoon Insinöörirakentajien osalta automaattisesti maksuun, meinaan välillä unohtaa hoitaa toisen yrityksen laskut käsin. Samoin myyntilaskujen käsittelystä ja postituksesta säästyy aikaa, enkä minä nykyään enää laskutakaan kuin satunnaisesti, koska lasku lähtee niin helposti matkaan työtilauksia käsiteltäessä”, taloushallinnosta vastaava Johanna Talonen kertoo.

Sulje haku