Vesijohtoliike J. Laitinen

Vesijohtoliike J. Laitinen Oy, Jukka Laitinen | Adminet kokemuksia - Admicom
"Näen Adminetistä kaiken vaivattomasti - jopa yksittäisen työn katteen. Adminet on ollut meille erinomainen työkalu kaikilla osa-alueilla yrityksessämme."

Jukka Laitinen

Vesijohtoliike J Laitinen logo | Adminet kokemuksia - Admicom

Pääkaupunkiseudulla toimiva Vesijohtoliike J. Laitinen tekee pääasiassa LVI-asennuksia. Repertuaariin kuuluvat pienet ja vähän isommatkin asennukset hananvaihdosta ulkopuolisiin vesi- ja lämpöjohtosaneerauksiin sekä runkosaneerauksiin. Yritys palvelee pääasiassa huoltoyhtiöistä, isännöitsijäntoimistoista ja taloyhtiöistä koostuvaa asiakaskuntaansa 21 huoltoauton voimin.

Adminetin avulla toimitusjohtaja Jukka Laitinen ulkoisti itsensä operatiivisesta toiminnasta kun Adminet otettiin käyttöön kesällä 2012.

 

Adminet on monipuolinen ja yksilöllisiin tarpeisiin mukautuva järjestelmä

Yrityksen toimintatavat on hiottu sellaiseen kuosiin, ettei toimitusjohtajan itsensä tarvitse puuttua operatiiviseen toimintaan lainkaan. Sen sijaan hän seuraa yrityksen tilannetta Adminetillä ja ohjailee laivaa oikeille uomille aina tarvittaessa. Vesijohtoliike J. Laitinen Oy:ssä halutaan olla kehityksen edelläkävijöitä ja valmistautua tuleviin muutoksiin jo hyvissä ajoin. Tässä hengessä myös Adminet astui kuvaan:

”Halusimme olla kehityksessä mukana myös jatkossa, joten meillä oli tarve Adminetin kaltaiselle ratkaisulle. Vanhan ohjelmiston kanssa pelaaminen oli sama kuin rautakangen kanssa olisi taistellut, ei se taipunut meidän tarpeisiin. Meillä oli tarve saada ohjelma, joka olisi paljon monipuolisempi ja mukautuisi meidän yksilöllisiin tarpeisiin. Koimme, että Adminet oli meille sopiva juttu”, toimitusjohtaja Jukka Laitinen kertoo Adminetin hankinnan taustoista.

Toimitusjohtaja ulkoisti itsensä operatiivisesta toiminnasta

Adminetin käyttöönotossa Laitinen toimi lähinnä ulkopuolisena tarkkailijana ja opetteli omiin hallinnollisiin töihinsä liittyvät asiat, eikä hän puutu muiden asioihin edelleenkään muuta kuin pyydettäessä tai tarvittaessa:

”Turha minun on toisten osaamisalueisiin puuttua. Pysyn lestissäni, katselen miten koneisto rullaa ja öljyilen sitä tarvittaessa. Operatiiviseen toimintaan en ole puuttunut enää pariin vuoteen. Toimin nykyään työnjohtajieni tukena heidän töissään, seuraan organisaation kehitystä ja toimivuutta kokonaisuudessaan sekä pidän asiakkaisiin yhteyttä ja luon uusia asiakkuuksia.”

”Adminetistä näen kaiken vaivattomasti”

Laitiselle on alusta asti ollut tärkeää seurata, miten yrityksellä menee numeroiden valossa. Seurantatavat vain ovat muuttuneet vuosien saatossa – onneksi parempaan suuntaan:

”Olen yritystoiminnan alusta alkaen seurannut viikoittain muun muassa laskuttamattomia ja laskutettuja töitä, ostolaskuja sekä tilitapahtumia. Aiemmin tieto etsittiin joka viikko mapeista ja kansioista, ja seuranta tapahtui paperilla ja laskukoneella. Nyt näen Adminetistä kaiken vaivattomasti. Pystyn helposti vertaamaan tietoja viime vuoteen ja aikaisempiin kuukausiin sekä näkemään kaiken: koko rahaliikenteen, tulot sekä menot aina polttoainekuiluista työvaatteisiin ja työkaluihin. Näen hyvinkin tarkasti jopa yksittäisen työn katteen. Mikään ei tule enää yllätyksenä, vaan heti pystytään reagoimaan jos aletaan hiukankin eksyä kurssista. Adminet on ollut meille erinomainen työkalu kaikilla osa-alueilla yrityksessämme.”

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sulje haku