Tatec

Tatec Oy, Reima Alanko | Adminet kokemuksia - Admicom
"Adminetissä oli parasta, että pystyy kokonaisvaltaisesti hoitamaan yrityksen johtoa yhdellä järjestelmällä. Pystymme seuraamaan taloutta koko ajan oikeilla luvuilla."

Reima Alanko

Tatec logo | Adminet kokemuksia - Admicom

Vantaalainen Tatec Oy on putki-, ilmastointi- ja sähköurakoita toteuttava talotekniikkaurakoitsija, joka toimittaa asiakkailleen talotekniikkaratkaisut kokonaispakettina. Henkilöstöä yrityksellä on 44 ja lähes kaikki työt toteutetaan omien asentajien voimin.

Kokonaisvaltainen ratkaisu yrityksen hallintaan

Tatecin johdossa aloittaessaan Alanko halusi saman tien toimivat työkalut yrityksen toiminnan hallitsemiseen. Markkinoilla tarjolla olleista vaihtoehdoista Admicom valikoitui yhteistyökumppaniksi heti alusta alkaen.

”Minulle on tullut matkan varrella kokemusta aika monesta ohjelmistosta ja Adminet valikoitui ominaisuuksiensa perusteella meidän järjestelmäksi. Adminetissä oli parasta, että pystyy kokonaisvaltaisesti hoitamaan yrityksen johtoa yhdellä järjestelmällä. Lisäksi reaaliaikaisuus on nykypäivänä tärkeää, jotta pystyy seuraamaan taloutta koko ajan oikeilla luvuilla”, toimitusjohtaja Reima Alanko kertoo.

Osatuloutus seurannan keskiössä

Urakoiden osatuloutus on Tatec Oy:llä keskeisessä roolissa ja se on Alangon mukaan myös yksi tärkeimmistä Adminetin työkaluista.

”Kustannusperusteisessa tuloutuksessa on toisiin tuloutustapoihin verrattuna se etu, että ei tule suuria vuosien välisiä vaihteluita sen mukaan, milloin projekti tuloutetaan. Adminet tulouttaa projektia koko ajan ja ajaa kerran viikossa tuloslaskelma-ajot. Tällä tavalla ei pääse syntymään kuplia tai isoja heittelyitä liikevaihdossa tai tuloksessa, kunhan varmistaa että ennuste on kunnossa.”

Laskut liikkeelle jo työmaalta

Työnjohdon osalta perinteisesti toimistolta käsin hoidettavia asioita voi nyt hoitaa myös kentältä. Kun järjestelmää pystyy käyttämään käytännössä mistä vaan, pystytään muun muassa lisätyötarjoukset ja niihin liittyvä laskutus hoitamaan saman tien.

”Painotamme jatkuvasti, että lisätyötarjoukset ja laskut lähtevät heti kun mahdollista. Työnjohdolla on käytössään tabletit, joilla tilauksia hallitaan. Saamme nopeutta siitä, että esimerkiksi myyntilaskut saa liikenteeseen jo työmaalta. Se on sitä todellista reaaliaikaisuutta, mikä on kaikista tärkeintä. Laskutus on kuitenkin urakointiyritykselle niin kuin hengittäminen, ilman sitä ei tapahdu mitään.”

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sulje haku