Astex Yhtiöt

Astex Yhtiöt - Esa Astikainen | Adminet kokemuksia - Admicom
"Kaiken kaikkiaan konttorityö on vähentynyt n. 50% siitä mitä se oli ennen järjestelmän käyttöönottoa. Yrityksen tehokkuus on oleellisesti parantunut."

Esa Astikainen

Astex - logo | Adminet kokemuksia - Admicom

Vuonna 1988 perustettu Konepaja Astex Gear Oy on koneistuksiin keskittynyt konepaja, joka toimittaa tuotteita kotimaassa ja ulkomaille. Yrityksen päätoimipaikka on Lappeenrannassa ja sivutoimipiste Rakveressa Virossa. Yrityksessä työskentelee n. 60 henkilöä ja toiminta on kasvussa.

Astexin erikoisosaamista ovat vaativat koneistukset. Koneistettavia materiaaleja ovat mm. RST, HST, Hastelloy, valut, muovit, alumiiniseokset ja kuparimetallit, ja erilaisia artikkeleita on kaikkiaan valmistettavana n. 1000 erilaista. Astex investoi jatkuvasti uusiin koneisiin ja kehittää tuotantomenetelmiä asiakaslähtöisen toiminnan takaamiseksi.

 

Tuotannonohjausjärjestelmä tehokäyttöön

”Tuotannonohjausjärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 1998 ja alkuunsa sillä seurattiin projektiin kulunutta aikaa, seuraavaksi otettiin käyttöön muita toimintoja ja tällä hetkellä koko tuotantoa ohjataan Admicomin tuotannonohjauksen avulla.”, Astexin toimitusjohtaja Esa Astikainen kertoo.

Dokumentinhallinnan ansiosta aikaa ei kulu kuvien etsimiseen:

”Järjestelmästä on ollut meille paljon käytännön hyötyä. Sen avulla olemme saaneet kuvat järjestykseen ja uudet kuvat löytyvät järjestelmästä tosi helposti ja nopeasti.”

Tuotannonohjausjärjestelmän työjonosta on helppo poimia seuraava työ ja myös tuotannonsuunnittelu on helpottunut. Työjonoa on helppo muuttaa ja muutokset näkyvät reaaliajassa tuotannon näkymässä. Työjonossa voidaan helposti kokeilla eri järjestysvaihtoehtoja ja valmistusajat näkyvät havainnollisesti eri väreillä.

”Miehet käyttävät työjonoa päivittäin. Hallin näyttöpäätteeltä haetaan seuraava työ, sieltä saadaan työmääräin, työhön liittyvät kuvat, mahdolliset CNC-ohjelmat ja muut työhön liittyvät ohjeet.”

Kun henkilöstö näkee oman työjononsa, ei aikaa mene enää myöskään seuraavan työn hakemiseen:

”Kaiken kaikkiaan konttorityö on vähentynyt n. 50% siitä mitä se oli ennen järjestelmän käyttöönottoa. Tuntilappujen käyttö on jäänyt jo monta vuotta sitten pois, työaikoja seurataan järjestelmän avulla. Järjestelmä on mahdollistanut työaikajoustot ja pojat ovat tykänneet siitä.”

Toimitusvarmuus on kasvanut ja laadunvarmistus on merkittävästi helpompaa, kun kaikki tarvittavat dokumentit ja tiedot löytyvät yhdestä paikasta:

”Aiemmin suuri osa laatuvirheistä johtui puutteellisista kuvista tai vanhasta historiatiedosta. Nyt saamme myös historiatiedon siirtymään miehille ja tämä on oleellisesti nostanut laatutasoamme. Järjestelmä on mahdollistanut toimitusaikojen tehokkaamman seurannan ja toimitukset ovat lähteneet paljon täsmällisemmin.”

Admicomin tuotannonohjausjärjestelmä sopii Esan mielestä hyvin pienille ja keskisuurille alihankintayrityksille ja toteaa, että sen avulla Astex on saanut 10% kilpailuedun ja yrityksen tehokkuus on oleellisesti parantunut.

 


Lataa tiivis tietopaketti teollisuuden ratkaisuistamme

Oppaan avulla voit tutustua tehokkaisiin teollisuusyrityksen täsmätyökaluihin.

Lataa ilmaiseksi

Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

 


Kertokaa minulle lisää

Täytä lomake niin vastaamme sinulle pian ja kerromme Adminetin hyödyistä juuri sinun liiketoiminnallesi.
LVI ohjelmisto | Adminet LVI-alan yrityksille

Lataa opas järjestelmän hankintaan

Oppaasta saat saat viisi vinkkiä toiminnanohjausjärjestelmän valitsemiseen.

Lataa ilmaiseksi

Oppaan lataaminen ei sido sinua mihinkään.

Toiminnanohjausjärjestelmän valinta - Lataa ilmainen opas - Admicom
Sulje haku