Tietoa Admicom Oy:stä


Admicomin vahvuudet perustuvat talotekniikka- ja rakennusalan liiketoiminnan ymmärtämiseen sekä uudenlaisten toimintatapojen läpiviemiseen ja edistyksellisiin sovellusratkaisuihin. Ajassa elämisen varmistaa kokenut tuotekehitystiimi, jossa Adminettiä kehitetään alan muuttuvia tarpeita palvelevaksi kokonaisuudeksi.

Asiakkaan liiketoiminnan kokonaisvaltainen tukeminen on admicomilaisille sydämenasia. Siksi emme ole tyytyneet pelkän toimialaohjelmiston kehittämiseen. 

Selkeä päämäärämme on olla suomalaisia rakennus- ja talotekniikka-alan yrityksiä palveleva edelläkävijä nyt ja tulevaisuudessa.


Admicomin historiaa

Admicom Oy on vuonna 2004 Jyväskylässä perustettu rakennus- ja talotekniikka-alan toiminnanohjauksen edelläkävijä. Yrityksen juuret ulottuvat kuitenkin paljon pidemmälle, aina vuoteen 1979, jolloin Admicomissa osittain nykyäänkin vaikuttava tiimi alkoi suunnitella ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmäänsä.

Tuosta hetkestä alkoi suomalaisen järjestelmäkehityksen menestystarina.

Vuosien mittaan on toteutettu kaikkiaan seitsemän toiminnanohjausjärjestelmää ja pörssiyhtiöksi asti kasvatettu Liinos myytiin lopulta isolle kansainväliselle yritykselle. Liinoksen menestys loi pohjan myös Adminetin kehittämiselle, sillä ensimmäiset kuusi vuotta poltettiin miljoonia euroja ja lukemattomia työtunteja kehitystyöhön.

Tällä kertaa asiat haluttiin kuitenkin tehdä vähän toisella tavalla ja kehittää aivan uudenlainen järjestelmä palvelemaan asiakkaiden tarpeita.


Visiona uudenlainen palvelukonsepti


Kehitystyön alkaessa tavoitteena oli luoda uudenlainen palvelukonsepti, jota kaikki asiakasyritykset voivat hyödyntää ilman yrityskohtaista räätälöintiä. Ryhdyttiin toteuttamaan nettipohjaista järjestelmää, jossa suurin osa toimiston rutiinityöstä on automatisoitu.

Eroon haluttiin myös erillisistä ohjelmistoasennuksista, palvelimista ja päivityksistä, sekä siitä, että kaikissa toimialojen yrityksissä tehdään samat rutiinityöt, päivästä ja vuodesta toiseen. Laajentamalla palvelu koskemaan myös lakisääteisiä kirjapitoon, palkanlaskentaan ja toimialan moniin käytäntöihin liittyviä päivityksiä, saataisiin nämä tehtyä asiakkaan puolesta.

Tavoitteena oli asiakkaalle mahdollisimman vaivaton kokonaisvaltainen järjestelmä, jolla hoituisi yrityksen päivittäisten toimintojen lisäksi myös taloushallinto sähköisesti. Tämän lisäksi sen sisältämän automatiikan pitäisi tuoda asiakasyrityksille säästöä sekä tunneissa, että euroissa mitattuna.


Kehitystyöstä menestykseen


Vuosien kehitystyö kantoi hedelmää ja lopputuloksena oli uuden ohjelmistosukupolven Adminet, jossa kaikki yrityksen tieto saadaan sähköiseen muotoon ja reaaliaikaiseksi yhteen järjestelmään.

Adminet ei kuitenkaan ole pelkkä järjestelmä, vaan kattava palvelukokonaisuus, jonka puitteissa on mahdollista saada asiantuntijan apua muun muassa kirjanpitoon, palkanlaskentaan ja yrityskauppoihin liittyvissä asioissa. Kokonaisvaltaisen palvelun mahdollistaa sitoutunut ja asiantunteva henkilöstömme, josta iso osa on myös omistajina yrityksessä.

Ensimmäiset kokoaikaiset myyjät palkattiin Admicomiin vuonna 2012. Siitä alkaen Admicomin tarina on ollut nousukiitoa: Liikevaihto on kasvanut parhaimmillaan yli 70 % vuosivauhtia ja vuoden 2014 liikevaihto ylitti jo 3,5 miljoonaa. Nykyään Admicom työllistää lähes 50 henkilöä Jyväskylässä ja Helsingissä sijaitsevissa toimipisteissään.