Tietoa Admicom Oy:stä


Vankalla asiantuntemuksella


Admicom Oy on vuonna 2004 Jyväskylässä perustettu rakennus- ja talotekniikka-alan toiminnanohjauksen edelläkävijä. Yrityksen juuret ulottuvat kuitenkin paljon pidemmälle, aina vuoteen 1979, jolloin Admicomissa osittain nykyäänkin vaikuttava tiimi alkoi suunnitella ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmäänsä. Tuosta hetkestä alkoi suomalaisen järjestelmäkehityksen menestystarina.

Vuosien mittaan on toteutettu kaikkiaan seitsemän toiminnanohjausjärjestelmää ja pörssiyhtiöksi asti kasvatettu Liinos myytiin lopulta isolle kansainväliselle yritykselle. Liinoksen menestys loi pohjan myös Adminetin kehittämiselle, sillä ensimmäiset kuusi vuotta poltettiin miljoonia euroja ja lukemattomia työtunteja kehitystyöhön. Tällä kertaa asiat haluttiin kuitenkin tehdä vähän toisella tavalla ja kehittää aivan uudenlainen järjestelmä palvelemaan asiakkaiden tarpeita.


Unelma automatisoinnista


Kehitystyön alkaessa tavoitteena oli luoda uudenlainen palvelukonsepti, jota kaikki asiakasyritykset voivat hyödyntää ilman yrityskohtaista räätälöintiä. Ryhdyttiin toteuttamaan nettipohjaista järjestelmää, jossa suurin osa toimiston rutiinityöstä on automatisoitu. Eroon haluttiin myös erillisistä ohjelmistoasennuksista, palvelimista ja päivityksistä, sekä siitä, että kaikissa toimialojen yrityksissä tehdään samat rutiinityöt, päivästä ja vuodesta toiseen. Laajentamalla palvelu koskemaan myös lakisääteisiä kirjapitoon, palkanlaskentaan ja toimialan moniin käytäntöihin liittyviä päivityksiä, saataisiin nämä tehtyä asiakkaan puolesta.

Tavoitteena oli asiakkaalle mahdollisimman vaivaton kokonaisvaltainen järjestelmä, jolla hoituisi yrityksen päivittäisten toimintojen lisäksi myös taloushallinto. Tämän lisäksi sen sisältämän automatiikan pitäisi tuoda asiakasyrityksille säästöä sekä tunneissa, että euroissa mitattuna.

Vuosien kehitystyö kantoi hedelmää ja lopputuloksena oli uuden ohjelmistosukupolven Adminet, jossa kaikki yrityksen tieto saadaan sähköiseen muotoon ja reaaliaikaiseksi yhteen järjestelmään.

Ensimmäiset kokoaikaiset myyjät palkattiin Admicomiin vuonna 2012. Siitä alkaen Admicomin tarina on ollut nousukiitoa: Liikevaihto on kasvanut parhaimmillaan yli 70 % vuosivauhtia ja vuoden 2014 liikevaihto hipoi jo 3,5 miljoonaa. Nykyään Admicom työllistää yli 40 henkilöä Jyväskylässä ja Helsingissä sijaitsevissa toimipisteissään.


Edelläkävijä nyt ja tulevaisuudessa


Admicomin vahvuudet perustuvat talotekniikka- ja rakennusalan liiketoiminnan ymmärtämiseen sekä uudenlaisten toimintatapojen läpiviemiseen ja edistyksellisiin sovellusratkaisuihin. Ajassa elämisen varmistaa kokenut tuotekehitystiimi, jossa Adminettiä kehitetään alan muuttuvia tarpeita palvelevaksi kokonaisuudeksi kymmenen hengen voimin.

Asiakkaan liiketoiminnan kokonaisvaltainen tukeminen on admicomilaisille sydämenasia. Siksi emme ole tyytyneet pelkän toimialaohjelmiston kehittämiseen. Adminet ei ole ainoastaan järjestelmä, vaan kattava palvelukokonaisuus, jonka puitteissa on mahdollista saada asiantuntijan apua muun muassa kirjanpitoon, palkanlaskentaan ja yrityskauppoihin liittyvissä asioissa. Kokonaisvaltaisen palvelun mahdollistaa sitoutunut ja asiantunteva henkilöstömme, josta iso osa on myös omistajina yrityksessä. Selkeä päämäärämme on olla rakennus- ja talotekniikka-alan toiminnanohjauksen edelläkävijä nyt ja tulevaisuudessa, tuottaen edistyksellisiä ratkaisuja alan yritysten toimintaan.